Werkzaamheden aan onze HPV
November 29, 2016
Onze HPV-wedstrijden in het verleden
December 18, 2016

Welke HPV prefereert u?

Er bestaan veel soorten HPV fietsen. In onze wedstrijd zijn er 3 soorten toegestaan.

Gestroomlijnd HPV

Bij dit soort HPV zijn de luchtstroming en de luchtstroom rond en door het voertuig verbonden met elkaar. Hierdoor zijn de prestaties en de topsnelheid optimaal. Dit soort HPV is ook beter beschermd tegen wind en regen door zijn gestroomlijnd koetswerk. De bestuurder zit helemaal ingesloten in een cabine en hoeft daarom geen fietshelm te dragen.

Ongestroomlijnd HPV

Bij deze fietsen is er geen cabine voorzien. Daarom zijn de ligfietsen ook minder gestroomlijnd. Dit wilt zeggen dat de topsnelheid lager is. De bestuurder dient bij dit soort fietsen verplicht een helm te dragen.

Semi HPV

Dit is een combinatie van gestroomlijnd en ongestroomlijnd fietsen. HIer is er meestal vanachter aan de fiets een koetswerk voorzien. Vooraan is de fiets open. De fietshelm is verplicht bij deze soort HPV.

Wie zijn wij?

Karel de Grote Hogeschool is één van de bekendste hogescholen in Antwerpen. De school beschikt over acht verschillende campussen. Als student kan je kiezen tussen negen studierichtingen die nog verder worden onderverdeeld. Sinds 2013 neemt KDG deel aan de HPV-wedstrijden. De studenten van campus Groenplaats en campus Hoboken werken samen om deze wedstrijd te verwezenlijken.